Termékek

Zeiss

A Zeiss több mint 150 éves tudományos és ipari hagyományokra épülő vállalkozás. Napjainkban hat divizióban tevékenykedik, ezek a szemoptika, a mikroszkópok, az orvosi műszerek, az ipari mérőműszerek, az opto-elektronikai rendszerek és a félvezetőgyártás. Termékei előmozdítják a fejlődést a hagyományos optikai területek mellett a tudományos kutatásban, az orvostudományban, a csillagászatban, az űrkutatásban, az új iparágakban, sőt, a kultúrában és a sportban is.

A Zeiss Magyarországon is jól csengő név, elsősorban a precizitással készülő csúcsminőségű termékei révén. Közismert, hogy a magyarországi finomoptikai ipar az 1920-as években Zeiss technológiára épült ki.

 

Eschenbach

Az Eschenbach Optik 1913-ban alapított Nürnbergi székhelyû vállalkozás, amely ma világszerte 12 leányvállalattal rendelkezik többek között Ausztriában, Svájcban és az Egyesült Államokban. Fõ tevékenységi területe a szemüveg keret gyártás, finom optikai termékek gyártása ipari és hobby célokhoz illetve gyengénlátók számára. 1988-ban szabadalmaztatták az akkor világon egyedülálló titanflex szemüvegkereteket, melyek a rakéta technikából átvett hõkezelt titániumból készülnek, ami által szinte teljesen törhetetlenek. Ezzel a szabadalommal Európa egyik vezetõ szemüvegkeret forgalmazójává váltak.

Optikai újításaik közé tartozik, hogy fényelhajláson alapuló un. diffraktív optikájú lencséket alkalmaznak nagyító termékeikben a magasabb komfort érdekében.